Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Veselje v državnem zboru in poslanci Grims, Žgajner Tavš, Cukjati in Pozsonec

Komentiraj

Objavil/a potnik 20.11.2007 ob 17:59 pod Politika, Slovenija, Zabava, Ženske

Včerajšnjo zasedanje DZ o zaupnici vlade JJ je bilo prav smešno. Najprej se je začelo s proceduralnim zapletom, za katerega naj bi bila kriva že prejšnja koalicija saj je sprejela poslovnik, ki poslancem ne omogoča večurnega besedičenja. Za vrhovnega moža to ne velja. Tako je poslanec Sašo Peče obtožil Janeza Janšo, da se gre marketinški šov in želi le popraviti poraz vlade na volitvah in referendumu. JJ se je spomnil dobrega načina kako zaustaviti polet levice na prestol in ustvaril politično krizo. Peče je opozoril, da je Slovenija pred gospodarsko krizo in kolapsom slovenskega gospodarstva (tukaj se takoj postavi vprašanje ali ima stranka SNS sama kader in reference za reševanje gospodarske krize ali pa le naklada). Ob tem je Peče tudi povedal, da je Janez Janša NAŠ človek in si zato zasluži poleg premierskega stolčka tudi sedež v predsedniški palači in parlamentu.

Govornica

Foto: DZ

Nacionalistka Žgajner Tavševa je imela težave s glasovanjem. Tako je Cukjati zabrusil: “Gospa Žgajner Tavš prej opozorim in prosim, da pogledate ali gori lučka.” In drugič: “Gospa Žgajner Tavš pred naslednjim glasovanjem ponovno poglejte če gori lučka”. To še vedno ni dovolj: “Gospa Žgajner Tavš ali gori lučka. Ali gori. Samo pokimajte. Dobro. Hvala.” V DZ nastane vsesplošen krohot. Še dobro, da poslanki ni deloval mikrofon, ker drugače bi nastal besedni dvoboj med humanistom in nacionalistko.

 Parlament

Foto: DZ

 A vseeno se ni predala in je predsedniku DZ poslala pismo, poslanska skupina SNS pa je obstruirala govor predsednika vlade. Pismo se glasi: ” Če je ravnanje poslanke za delo predsednika DZ frustrajoč dejavnik potem vam dobrohotno svetujemo, da vaše čustvene izpade zdravite izven vaših delovnih prostorov in obveznosti”. Tudi ostali poslanci SNS-a so bili kritični do vlade vendar manjkal pa je Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je domnevno sklenil tihi pakt s predsednikom vlade JJ. Jelinčič je tudi pred kratkim izjavil, da se v času vladavine Janeza Janše počuti veliko bolje kot v času Ropove vlade. Doživlja tudi manj pritiskov s strani sodstva in policije. Jelinčič je vesel, da lahko kadi svoje cigare kjerkoli in kadarkoli ter tako krši zakon (le kaj bi se zgodilo navadnim smrtnikom).Vesel je bil tudi poslanec Grims, ki je v DZ prinesel tablo s podpisniki iz leta 1996, ki so sprejeli zakon o 100 % zasebnega šolstva. Na njej je veliko poslancev iz levega pola (Janez Kocjančič, Tone Anderlič, Ciril Ribičič, Vika Potočnik, Jožef Školc). Svoj referat je imel v stilu POLITKOMISARJA predsednik vlade, ki je trajal kar dve uri. Večino časa je namenil medijem, med drugim je posmehljivo dodal, da je urednik Dnevnika Miran Lesjak predlagal kar sebe za mandatarja nove vlade. Gopa M. Pozsonec je med izvajanjem referata gospoda Janše spet spala, na srečo je imel pa dolg govor in se je dovolj spočita pred usodnim glasovanjem zbudila, tako da je vsa sveža in zbistrena pritisnila na pravi gumb in rešila madžarsko manjšino pred kolapsom. Sedaj ji najverjetneje obljubljen določen denar. Za poslanko manjšine, ki je v parlamentu že od začetnih dni je značilno, da stalno glasuje tako kot reče vladajoča elita (tudi v času Drnovška je bila le glasovalni stroj). Ne smemo pa gospe Pozsoncevi zamerita, da je zaspala saj je znano, da še do Lendave ni zgrajena avtocesta in tako porabi veliko časa da pride v Ljubljano in nazaj. Še dobro, da so v parlamentu udobni sedeži, ki omogočajo lahko spanje.

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Veselje v državnem zboru in poslanci Grims, Žgajner Tavš, Cukjati in Pozsonec”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !