Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Levičarska zarota

Komentiraj

Objavil/a potnik 6.02.2008 ob 18:36 pod Janševizem, Komunizem, Mediji

Marjan Cerar je vložil kazensko ovadbo zoper Blaža Zgago in Mateja Šurca ter ostale podpisnike novinarske peticije zoper cenzuro (ki naj bi jo izvajal sam premier Janez Janša). V ovadbi je zapisano, da so obtoženi širili neresnice in žalili Republiko Slovenijo.

Tale peticija sporna, saj so jo podpisali večinoma levičarski mediji. Še bolj absurdna pa se mi zdi zadeva: kazenska ovadba zoper peticijo.

Je pa zanimivo pogledat kdo je tale gospod Marjan Cerar. Predvsem zanimivo je njegovo politično ozadje: najprej je bil član Demokratske stranke, ki jo je vodil Dimitrij Rupel, potem se je približal politiki LDS-a, danes pa je član SDS-a. Med drugim je bil tudi direktor podjeta Belinka-to je verjetno dokaz, da je bil takrat blizu levici saj so v tistih časih nastavljali večinoma podjetnike, ki so zastopali interese levice oz. bolje rečeno posameznih politikov. Leta 1997 je nastopil tudi na volitvah za predsednika republike, vendar doživel poraz. Velik vpliv na poraz je imel njegov nastop v oddaji Studio City, kjer je očrnil Rome. To je povzročilo medijsko blokado s strani medijev.

Zanimiva je tudi zgodbica, da naj bi po volitvah šel plavat v Ljubljanico in se skoraj utopil. V hlačah naj bi imel kamne.

Mogoče pa je vseeno levičarska zarota saj je njegov brat Vasilij član Socialnih demokratov. Sploh lahko takšna obtožba prinese večjo korist levici, saj če jih bo sodišče priznalo za nekrive bo to pomenilo, da so navedbe v peticiji resnične. Če pa jih bo spoznalo za krive pa bo v zapor prišlo kar veliko novinarjev in v zaporih se bo lahko ustanovil nov medij. Tako bo Ksenija Horvat oddajo Globus vodila iz zapora saj je ena izmed podpisnic peticije. Vsekakor to ne bo prineslo ugleda Republiki Slovenije, bo pa lahko zadovoljna SDS saj bodo na prostosti ostali le desni in neodvisni novinarji. Pa še Veso Stojanov bo šel iz Maga v zapor in Mag bo spet osvobojen. Po drugi strani pa levičarsko zaroto zanika eden izmed vlagateljev obtožnice Ive A. Stanič, ki po časopisih objavlja številna pisma bralcev in obtožuje levico.

Živel 133. člen, ki prepoveduje žalitev državnih organov in oblasti. Podpišimo peticijo za uvedbo 133. člena kazenskega zakonika!

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Levičarska zarota”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !