Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Koncert v podporu Kosovu

Komentiraj

Objavil/a potnik 17.02.2008 ob 19:47 pod Demonstracije, Glasba, Zabava

Organiziramo koncert namenjen podpori samostojnemu Kosovu. Na žalost še Kosovo nima lastne himne zato prilagam komad skupine Zaklonišče prepeva, ki je že pred davnimi časi napovedoval Kosovo Republik. In ta parola je danes postala dejstvo:

Zaklonišče prepeva: Glasajte za nas (album)

ŽITIJE MIĆE MURIQUIJA

Ovo je priča još odpre vrata

Kad ljudi imali su šiptara za brata.

Tad su se rađali dobri mladiči,

Jedan od njih bio je naš Mićo Muriqi.

Ujak Fadil, poznati fudbaler,

Reče: “Miće biče isti švaler.”

“Šutiram dobro al’loš sam u driblanju,

burekmajker ostaču, to sam po zanimaju.”

Šoti mori, šoti, šoti, mašala,

Ova zemlja predugo je spavala.

Šoti mori, šoti, šoti, mašala…

A posle smrti Tita – maršala

Život na Kosovu nije više šala.

Da ne bih Mića porastao u zlikovca,

Morao je van iz rodnog Uroševca.

Lepa Usnija, njegova sestra,

Reče: “Pamti ko si, to je ‘koza nostra”

Od tad se lozinka više ne glasi:

Titovim putem i živeo Azem Vlasi.

 I tako se malji Mića Muriqui odazvao

Pozivu domovine i zaključao svoja

Buredžinica u Ljubljana. Tata Valter po

prvi put postao ponosan na svoga sina,

pošto je ovaj odlučio da se bori za

bodućnost malji deca na Kosova. Tada su

Sotir, malji Mahir, Redžep in on po tajnim

Koridorima slali naoružanje za

Oslobodilačku Vojsku Kosova…

“Kosova – republjik Kosova – republjik!”

“Nemoj Mićo, nemoj danas.”

Al on se nije srušio pod pritisak nego je i

dalje vikao: “Kosova – republjik!

“Koncert” bo v študentskem naselju v Rožni dolini. Vsem sosedom pa se opravičujemo za hrup, predvsem če so v bližini kakšni Srbi. Policije pa raje ne kličite, ker bomo nabavili odvetnika Čeferina tako kot kosovski rudarji v osemdesetih letih. Ker pa je med študenti veliko jugonostalgikov bomo predvajali tudi takšne komade, da nas ne vržejo ven: YouTube slika preogleda

Sem pa slišal, da je Marjan Jerman poročal, da kosovski Albanci neodvisnost nazdravljajo s slovenskimi sokovi in pijačami. Verjamemo tudi, da bodo Albanci v Sloveniji, ki imajo slovensko državljanstvo (okrog 6000) svoj glas namenili Janezu Janši na prihodnjih volitvah kot zahvalo za pomoč pri osvoboditvi izpod srbske hegemonije. Za osvežitev spomina je tukaj fotografija, ki prikazuje Slovence kako podpiramo Albance na Kosovu. 

Sedaj pa lahko le čakamo na priznanja držav. Verjetno bodo ZDA počakala, da se vrne predsednik BUSH iz Afrike saj je na tej celini tudi veliko separatistov, ki si bi lahko Kosovo vzeli za vzgled. Tudi v Tanzaniji, kjer se želi osamosvojiti otok Zanzibar.

 • Share/Bookmark
 
24 odgovorov na “Koncert v podporu Kosovu”
 1. potnik - 17.02.2008 ob 20:39

  Na beograjski televiziji je imel TUš kar slovensko reklamo.

 2. blitz - 17.02.2008 ob 21:12
  blitz

  Nizka cena za vse zlo, ki so ga prizadejali.

 3. fish - 17.02.2008 ob 21:46
  fish

  Torej koncert v podporo kraji zemlje, neligitimnemu in protipravnemu jemanju pravice v svoje roke, ter spodkopavaju suverenosti ne le Srbije, temveč tudi vseh ostalih držav na svetu, ki nikoli več ne bodo imele varnosti znotraj svojih meja….kajti če na Kosovu, zakaj ne še povsod drugje.
  Velike besede za nekoga, ki hkrati uporablja besedo revolucija v imenu svojega bloga, potem pa še vnaprej grozi s Čeferinom.
  BEDA

 4. josko - 17.02.2008 ob 21:54

  To
  ne
  bo
  nc
  dobrega….100%!!!!!Za
  NOBENGA! Fu…ing AMERICAN BULL SHIIT!!!Ower the world!!

 5. Marcos - 17.02.2008 ob 22:03

  Mah ne ga srat fantje, Srbi so lahko še veseli da so se znebil tega usranga Kosova, ki gospodarsko ne pomeni čisto nič. Če bi bili pametni, bi raje vzpostavili tam trg in prodajali svoje izdelke, tako pa ne znajo razmišljat za 5 minut naprej.

 6. potnik - 17.02.2008 ob 22:45

  Podivjana balkanska horda uničuje McDonalds, slovensko veleposlaništvo, albansko, ameriško in džamijo v Beogradu. Šli so tudi do srbske skupščine.

 7. potnik - 17.02.2008 ob 22:47

  Kaj pa so Srbi počeli, ko se je šlo za Koroško. Niso nam ponudili nobene pomoči. Zakaj bi zdaj bi mroali nekaj pomagati.

  Drgač pa so bili Albanci prvi na Kosovu, šele na to so prišli Srbi, nato pa so jih na bitki pri Kosovskem polju premagali Turki.

 8. josko - 17.02.2008 ob 23:47

  Marcos,
  ti ne razmisljas niti trenutno-kaj sele za 5 min naprej…Zal.Fu…king american things…

 9. Marcos - 17.02.2008 ob 23:53

  Dej josko, raje najprej napiši kaj pametnega, pol pa pametuj….A si sploh pomislil, kaj si hotel povedat s tem ali si hotel samo zajebavat???? No, zdaj razloži, kaj hočeš povedat. Najlažje je napasti človeka, ki pove svoje mnenje, kot pa izrazit svojega, bumbar nepismeni.

 10. potnik - 17.02.2008 ob 23:53

  Hahaha
  Eni še vedno podpirajo Srbe, ko pa so napadli skrajni desničarji in skinheadi slovensko ambasado in Mercator v Novem sadu. Srbska policija naj bi mirno opazovala protestnike, kako vlamljajo v veleposlaništvo, poroča srbska spletna stran B92. Policija naj bi se odzvala šele v trenutku, ko se je uničevanje skoraj že končalo.
  Škof pravoslavne cerkve pa je pozval k vojni in nakupu orožja s strani njihovih bratov Rusov. Pa ta pravoslavna cerkev še po na koncu izdala versko fatvo in izobčila vso Evropo.
  Papež Benedikt XVI je vsaj pozval k molitvi.

 11. prof. dr.josko - 17.02.2008 ob 23:55

  potnik
  ti pa mal globje potuj po zgodovini…Pol ne bos take neumnosti klatil,oz. nisem preprican ce neb blo Srbov l. 1918,da bi ti lahko se sploh v slovenscini pisal in govoril, kaj sele predsedoval EU! zatorej potuj malo bolj po zgodovinskih dejstvih…Taksnih in drugacnih.

 12. prof. dr.josko - 18.02.2008 ob 00:02

  Marcos,
  ti kar povej svoje mnenje…sam kaj dalec pa ne sezes z svojim razmisljanjem ,predvsem do tam kamor te drugi vodijo….DIRIGIRANO.

 13. potnik - 18.02.2008 ob 00:07

  Srbi so samostojno Slovenijo priznali šele leta 2000. Do tedaj je bilo prepovedan tudi vstop slovenskim podjetjem na srbski trg.

 14. potnik - 18.02.2008 ob 00:12

  Evo tukaj je zgodovina Kosova in Srbije:
  Vir: Ervin Hladnik Milharčič (Dnevnik)
  Od Kosovske bitke do samostojnosti
  Po 500 letih turške nadvlade in skoraj sto letih življenja v okviru Srbije ter različnih oblik Jugoslavije so kosovski Albanci razglasili državo. Do tega trenutka so prehodili dolgo pot.

  1389 – Poraz Srbov v “kosovski bitki” proti Turkom pri Gazimestanu. Srbija in Kosovo preideta pod vladavino Otomanskega cesarstva.

  1912 – Po balkanskih vojnah Kosovo postane del Kraljevine Srbije.

  1915-1916 – Kosovo med 1. svetovno vojno okupirata Avstro-Ogrska in Bolgarija.

  1918 – Po koncu 1. svetovne vojne postane Kosovo del Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev (SHS).

  1929 – Pojavijo se poročila o nasilju nad Albanci – od leta 1918 naj bi jih bilo ubitih več kot 12.000. Začne se oborožen upor in boj za priključitev k Albaniji.

  1941 – Z okupacijo Jugoslavije med 2. svetovno vojno Kosovo postane del fašistične Albanije, ki jo nadzira Italija, Albanci iz pokrajine preženejo okoli 80.000 Srbov, okoli 10.000 Srbov naj bi bilo pobitih.

  1944 – Osvoboditev Kosova in priključitev k FLRJ v okviru Republike Srbije.

  1974 – Z novo jugoslovansko ustavo postane Kosovo avtonomna pokrajina v okviru Srbije z obsežno avtonomijo in ima skoraj status republike. V 70. letih se začnejo prizadevanja, da bi Kosovo dobilo status republike.

  1981 – Protesti albanskih študentov prerasejo v nasilne izgrede; oblasti jih sicer hitro zatrejo, vendar se začnejo pojavljati vse ostrejše etnične napetosti.

  1989 – Srbija s svojo ustavo odvzame Kosovu status avtonomne pokrajine. Začne se organizirano separatistično gibanje kosovskih Albancev. Kosovski Albanci začnejo bojkotirati državne institucije ZRJ in v ilegali ustanovijo svoje šole in politične ustanove.

  1990 – Samooklicani kosovski parlament razglasi neodvisnost Kosova, ki jo prizna samo Albanija.

  1992 – Kosovski parlament organizira neuradni referendum o neodvisnosti, 98 odstotkov jih podpre neodvisnost Kosova, a svet tega ne prizna.

  1995 – Začne delovati Osvobodilna vojska Kosova (OVK), ki začne boj proti srbskim policistom in civilistom, Srbija stopnjuje nasilje.

  1998 – Srbske oblasti zaradi pritiska Zahoda obljubijo prekinitev ognja in delni umik vojske, kar nadzirajo mednarodni opazovalci. Vendar je premirje z obeh strani vedno znova kršeno.

  16. januar 1999 – Po pokolu v vasi Račak skličejo mirovno konferenco v Rambouilletu med Beogradom in Prištino, vendar pogajanja po mesecu dni propadejo in Beograd zavrne podpis sporazuma. Kasneje se izkaže, da je bil pokol v Račku insceniran.

  24. marec 1999 – Zveza Nato sproži letalske napade na Srbijo. 78-dnevno bombardiranje vključuje vse vrste ciljev. S Kosova pobegne ali je pregnanih več kot milijon ljudi. Po različnih ocenah je ubitih od 10.000 do 12.000 Albancev in okoli 3000 Srbov. Do nekaj najhujših pokolov albanskih civilistov pride prav med bombardiranjem Nata. Srbi uničujejo kulturno dediščino kosovskih Albancev.

  10. junij 1999 – Varnostni svet ZN sprejme resolucijo 1244, s katero se končajo napadi Nata, uvede civilno misijo ZN na Kosovu (Unmik) in mirovne sile Kfor, Srbija pa se umakne s Kosova. Zatem pa Albanci napadejo Srbe na Kosovu, zaradi česar jih od 65.000 do 250.000 pobegne v Srbijo. Na severu Kosova naj bi ostalo okoli 100.000 Srbov, ki jim Albanci ne zagotavljajo nobenih posebnih pravic.

  2001 – Unmik uvede prehodno oblast na Kosovu in prve svobodne volitve kosovskega parlamenta. Kosovo dobi vlado in predsednika.

  2004 – Izbruhnejo hudi etnični nemiri. Zaneti jih manjši incident, v katerem umreta albanska otroka. Razjarjene albanske množice začnejo uničujoč pohod proti Srbom.

  2006 – Propadejo pogajanja med Beogradom in Prištino o prihodnjem statusu Kosova. Kosovski Albanci zahtevajo neodvisnost, Srbi želijo ohraniti suverenost nad Kosovom.

  2007 – Martti Ahtisaari predstavi predlog o “nadzorovani neodvisnosti”, vendar Rusija nasprotuje rešitvi. Poleti sledi nov krog pogajanj, ki pa se decembra zaključi z ugotovitvijo, da rešitve na pogajanjih ne bo mogoče doseči.

  P.S
  Vidim, da je v Sloveniji zelo veliko srbskih in ruskih vohunov, ki napadajo podpornike osamovojiteljev Kosova.

 15. prof. dr.josko - 18.02.2008 ob 00:17

  Pa se tale zgodovinska:
  l.1941-je bilo velik del Stajerskega prebivalstva ,preseljen in resen v SRBIJI….Skratka,dejstva so malo drugacna kot jih nekateri prikazujejo med Srbijo in Slovenijo,koliko pa imamo skupnega z Albanijo..in Albanci…????? Pripadamo homo sapiensu..oboji,to je skupna tocka…..zal edina.

 16. potnik - 18.02.2008 ob 00:23

  Dejstvo je, da se Albanci veliko prej integrirajo in se naučijo jezika. Če si danes gledal Dnevnik so vsi Albanci govorili slovensko, Srbi pa ne.

  Znan je tudi primer iz Avstrije, kjer so se Dunajčani sami zavzeli za albansko družino pred izgonom, saj so vsi že dobili službe in hodili v šolo.

  Glede na to, da je veliko prosrbskih komentarjev domnevam tudi, da narašča podpora izbrisanim.

 17. prof. dr.josko - 18.02.2008 ob 00:27

  Skratka zadeva ni tako enostavna-sploh pa ne enostranska,je precej bolj kompleksna ter bo tezko resljiva…
  Ne gre za vohune,gre za svobodna in demokraticno izrazena mnenja posameznika,ki misli z SVOJO glavo..In ne podlega taksni ali drugacni medijsko usmerjeni PROPAGANDI oz posameznikom…

 18. Marcos - 18.02.2008 ob 00:32

  Jaz osebno mislim, tudi ko vidim potek dogodkov, ki so pripeljali do sedanjega stanja, da Kosovo enostavno ne more biti več del Srbije, tako kot Srbi, Muslimani in Hrvati ne morejo več živeti skupaj v Bosni.

 19. potnik - 18.02.2008 ob 00:36

  Tudi jaz se strinjam, da je potrebno BiH razdeliti na Bosno, Herceg-Novo (Hrvati) in Republiko Srbsko. Vendar ne sme priti do združenja z matično državo. Uh ta Balkan je pravi smodnik.

 20. potnik - 18.02.2008 ob 00:38

  Drugače pa nekateri pravijo, da naj bi prišlo do Velike Albanije. A le do tega bo prišlo, če bo prišlo do delitve Kosova oz. odcepitve severnega srbskega dela. Albanci v Peševarju (Srbija) so namreč dejali, da se bodo združili z Kosovom le če pride do delitve Kosova, drugače pa raje ostanejo v Srbiji.

  Vseeno pa ne sme mednarodna skupnost dovoliti želji pokojnega Ibrahima Rugova, ki je želel združiti Kosovo z Albanijo.

 21. potnik - 18.02.2008 ob 00:43

  Protestniki oz balkanci so razbili tudi prostore liberalne stranke Čedomirja Jovanoviča, ki se je edina sprijaznila s samostojnostjo Kosova.

 22. potnik - 18.02.2008 ob 01:20

  Dober komentar nekega Slovenca na BBC strani:

  “Unfortunately today Kosovo and Serbia are to become two dispensable chess-pieces of EU/NATO and Russia”
  Mat, Ljubljana, Slovenia

 23. prof. dr.josko - 18.02.2008 ob 09:19

  Jaz pa tud predlagam da se delimo vsipovprek…Tako do molekul,atomov….dokler se da.Ker delitev je smisel,vse ostalo danes nima zveze z zivljenjem…delitev na te ,delitev na one…na taksne,na drugacne..Negdo pa to z vrha gleda in se smeje. Neumnost v cloveskem rodu nima mej…
  Ce pa gremo v obratni smeri ,pa samo eno velja,tako po kmecko:

  KOSOVO je SRBIJA in pika.

 24. ana - 18.02.2008 ob 09:43

  sramota. groza. lepo smo si nakopali težave…in podprli svinjarijo!

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !