Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Katoliška cerkev v ZDA ne bo podprla republikance in demokrate

Komentiraj

Objavil/a potnik 11.03.2008 ob 13:17 pod Amerika, Politika, Religija

Škofovska konferenca je že pred meseci svoje volivce opozorila naj na volitvah glasujejo po svoji vesti. Pri tem se niso opredelili ali naj glasujejo za demokratskega ali republikanskega kandidata. Menijo namreč je v obeh strankah vsaj nekaj pozitivnega. Pri demokratih cenijo: pomoč revnim in beguncem, zavzemanje za javno zdravstvo dostopno vsem ljudem, varovanje okolja, zavzemanje za socialno državo, nasprotovanje smrtni kazni in mučenju. Vendar jih pri demokratih moti to, da se zavzemajo za splav, istospolne poroke in posvojitve, raziskave izvornih celic človeških zarodkov in evtanazija. Vsem tem stvarem pa nasprotujejo republikanci.

Zanimiva pa je peticija, ki so jo spisali katoliški laiki. V njej pozivajo in opozarjajo na katoliške politike ter republikance naj se ne opredeljujejo za splav, istospolne poroke in raziskave izvornih celic. Menijo namreč, da je to v nasprotju s katoliško moralo in vodi k uničenju življenja. Verjetno je to najbolj letelo na nekdanjega župana NY Rudolpha Guilianija, ki ima za republikanca zelo liberalna stališča. Podoben politik je tudi kalifornijski guverner Arnold Schwarzenger.

V tem dejanju se je ameriška škofovska konferenca pokazala za zelo moralno in načelno do svojih stališč. Pokazala je kaj je pozitivno in negativno pri obeh političnih skupinah. Kaj takega pa še vedno pogrešamo v Sloveniji kjer se Cerkev venomer opredeli za eno stran.

 • Share/Bookmark
 
5 odgovorov na “Katoliška cerkev v ZDA ne bo podprla republikance in demokrate”
 1. vranika - 11.03.2008 ob 18:02

  V ZDA so vsi na desni, republikaci na skrajni desnici, demokrati pa na desnici, levice v kongresu ni, niti v vladi, never ever, zato se farjem res ni treba gnat, tako k v Sloveniji, ki ji preti “kučanov klan”. Vatikajnerji so z Janšo doživeli prvi pravi orgazem.

 2. beatnik - 11.03.2008 ob 18:03

  rodilnik

 3. potnik - 11.03.2008 ob 18:10

  Ne vem zakaj bi demokrate imeli za desnico. Nenazadnje so za istospolne poroke, legalizacijo prostitucije, splav itd.

  In to ravno ne sodi na desnico.

 4. vranika - 13.03.2008 ob 13:51

  Kapital in korporacije dragi potnik :)

 5. sifra - 3.05.2008 ob 16:21

  …samo bog in njemu “predani” pozna/jo pravo resnico o demokraciji v ZDA..!

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !