Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Kdo bo prvi policaj?

Komentiraj

Objavil/a potnik 12.01.2009 ob 23:14 pod Aktualno, Kriminal, Politika, Slovenija

Kandidati so naslednji: Zlatko Halilovič(Policijska uprava Celje), mag. Srečko Jarc (generalni direktor Direktorata za policijo), Renato Krajnc (nekdanji direktor kabineta Igorja Bavčarja), Štefan Skalar (Generalna policijska uprava), Robert Sušan (prvi prometni policist v državi), mag Anton Travnar (Ženevski center za nadzor nad oboroženimi silami, OZN) in Dr. Miroslav Žaberl (Sova).

In kaj so pisali mediji o njih: Miroslav Žabrl je strokovnjak za policijska pooblastila in je nekoč vodil urad za policijo notranjega ministrstva.
Halilovič je moral zapustiti policijsko upravo Slovenj Gradec, premestili so ga v Celje.
“Halilovič bo po novem pristojen za strateško načrtovanje dela policije, odločitev generalnega direktorja policije za njegovo premestitev pa je označil kot “visoko stopnjo zaupanja”. Ob tem je zanikal pisanje medijev, da naj bi bila za premestitev kriva prometna nesreča, ki jo je povzročil 1. novembra lani s službenim vozilom, o tem pa naj ne bi pravočasno obvestil pristojnih. Na Generalni policijski upravi so kot razlog za omenjene premestitve navedli delovne potrebe. Pred službovanjem na Koroškem je bil poveljnik policijske specialne enote. ”
Mag. Srečko Jarc ima 20-letne teoretične in praktične izkušnje na področju zagotavljanja javne varnosti. Je avtor strokovnih člankov, bil pa je tudi vodja delovne skupine za pripravo zakona o varstvu javnega reda in miru. Srečko Jarc je tudi naročil raziskavo o javnem mnenju in delo policije na FUDŠ, ki jo je opravil [b]dr. Matej Makarovič. [/b], sicer član SDS. Oče Gorazda Čamernika (zadeva Global) je menil, da je Čamernik med odgovornimi za zadevo Global.
Štefan Skalar je služboval tudi v Uradu visokega predstavnika OHR v Bosni.

Anton Travnar je znan kot vodja reševalcev na Savi ob tragediji na HE Blanca, kjer je umrlo 13 ljudi.
Miroslav Žaberl je profesor na Fakulteti za policijsko varnostne vede.

Kandidate je predlagal Kadrovsko akreditacijski svet, ki ga vodi Nevenka Črešnar Pergar. Kandidata bo izbrala notranja ministrica, vendar lahko izbor zavrne.

  • Share/Bookmark
 
2 odgovorov na “Kdo bo prvi policaj?”
  1. Fuga - 14.01.2009 ob 10:15

    Ja, a ni pol Celjske policije vpleteno v zadevo Makoter?

  2. potnik - 16.01.2009 ob 14:21

    @fuga

    Tega pa ne bi vedel. Sicer pa upam, da bo izbran Travnar.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !