Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Bivši poslanci so postali reveži, po bencin hodijo v tujino

Komentiraj

Objavil/a potnik 17.04.2009 ob 21:26 pod Gospodarstvo, Janševizem

Nekdanji poslanec SDS-a Mirko Zamernik je tako obužal odkar ni več poslanec, da mora znova skočiti v politiko. Kljub temu, da se mu je politika zagnusila bo znova kandidiral za poslanca in sicer evropskega poslanca na listi SDS-a.  Po 3 mandatih v parlamentu mu je očitno zmanjkalo denarja.

Zamernik, je prisotne spomnil, da je sedanja vlada potrebovala samo nekaj mesecev, da je naredila nekaj skoraj nemogočega – toliko je podražila bencin, da je ta sedaj pri nas dražji, kot pri vseh naših sosedih, kar se še nikoli ni zgodilo; do sedaj so naši sosedi hodili polniti bencinske rezervoarje k nam, sedaj pa je ravno obratno.

Gospod Zamernik je celo tako obubožal, da mora hoditi po bencin v Avstrijo, kjer naj bi bil cenejši. Doma je iz Luč v Zgornji Savinjski dolini. Vendar, da pride do Avstrije mora prevoziti kar nekaj kilometrov. Prva bencinska črpalka na avstrijski strani je namreč v Železni Kapli. Do tja pa je iz Luč približno 37 km. Od tega gremo tudi preko 1340 metrov visoki mejni prelaz Pavličevo sedlo.

Do Solčave, kjer je najbližja črpalka v Sloveniji je od Luč oddaljena le 9, 8 km. V drugi smeri je črpalka v kraju Ljubno ob Savinji oddaljena 10, 1 km. Dejstva govorijo samo zase.

In poglejmo še cene Bencina. V Sloveniji je na dan 7. aprila 2009 po podatkih AMZS: bencin 95 (0,996 EUR), bencin 98 (1,011 EUR) in diesel (0, 987 EUR) in v Avstriji na dan 2. aprila 2009: bencin 95 (0,95 EUR), bencin 98 (1,08 EUR) in diesel (0,90 EUR).

Skratka razlike so tako majhne, da se glede na razdaljo gospodo iz Solčave ne splača prevoziti 37 km v eno smer po zelo razgibani skorajda gorski cesti preko 1340 metrov visoki mejni prelaz. Se pa gotovo splača tistim, ki žvijo tik ob meji in da je ob meji tudi najbližja črpalka. Vendar to ne velja za Italijo, kjer so cene dražje. Velja pa za Hrvaško in Madžarsko.

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Bivši poslanci so postali reveži, po bencin hodijo v tujino”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !