Revolucija

Just another blog.siol.net weblog

Zdravstvena dejavnost v Sloveniji

Komentiraj

Objavil/a potnik 31.10.2009 ob 23:59 pod Slovenija, Zakonodaja, Zdravstvo

Nekaj zanimivih statističnih podatkov:

Najmanjši kraj s Splošno bolnišnico v Sloveniji je Izola. Izola ima približno 15 000 prebivalcev. Vendar izolska bolnišnica pokriva Koper, Piran, Portorož, Sežana in Ilirsko Bistrico. Poleti število prebivalcev zaradi sezone močno naraste.

Največja občina brez Zdravstvenega doma je Rogaška Slatina, ki šteje skoraj 11 000 prebivalcev. V Rogaški Slatini je le Zdravstvena postaja, ki deluje v okviru Zd Šmarje pri Jelšah.

Občina Škofljica pa je največja občina brez Zdravstvene postaje. Občina ima okoli 7 200 (leta 2002) prebivalcev. Osnovno zdravstveno dejavnost pa zagotavlja zasebni zdravnik.  Vendar je v občini problem, da zaradi bližine Ljubljane hitro narašča število novih prebivalcev. Decembra 2006 je bilo prijavljenih okoli 7900 prebivalcev, do konca leta 2009 pa naj bi se število povečalo za 2000 zaradi gradnje novega naselja.

Najmanjša občina, ki ima Zdravstveni dom je Mozirje, ki šteje okoli 3900 prebivalcev. Med manjše kraje, ki imajo Zdravstvene domove se lahko pohvalijo tudi Radeče, Bohinj, Lenart, Bled, Metlika, Gornja Radgona, Dravograd, Ribnica, Šmarje pri Jelšah.

Najmanjša občina (332 prebivalcev) v Sloveniji Osilnica ima svojo Zdravstveno postajo.

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Zdravstvena dejavnost v Sloveniji”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !